Adoptie te Lijf    

De taal van het lichaam

Heb je ergens problemen mee, dan wordt er meestal veel gepraat. Maar wist je dat je ook op een andere manier je problemen kunt aanpakken?

Harriet is gespecialiseerd om je te leren hoe je je zelf beter kunt begrijpen zonder altijd te hoeven praten.

Met de titel "Adoptie te Lijf" bedoel ik twee verschillende dingen. Je adoptie-evaringen neem je je hele leven mee. Geukkig gaat er veel goed in je leven, maar soms loopt het niet zo lekker. Je moet dus kunnen dealen met je adoptie achtergrond.
De tweede betekenis is dat ik als bewegingspsychotherapeut vooral mensen leer zich te uiten door te gebruik te maken van de kennis en ervaringen van je lichaam.

Het gaat dus om het terugvinden van de wijsheid van je lichaam

De taal van het lichaam begrijpen

Zo kan iemand die neigt zijn schouders naar voren te trekken, merken dat dit helpt om hem te beschermen en minder emoties te voelen. Vervolgens leert iemand misschien wel om meer bij zijn gevoelens stil te staan door de schouders meer te laten rusten als dit passend is.
De vraag is op welke manier je je problemen benadert. Doe je dat top-down? Dat ga je vanaf wat je hebt geleerd en de taal (het gesprek) naar je emotie.
De bottum-up methode werkt andersom. Je begint bij het gevoel van je lichaam, dan naar je emotie en naar wat je hebt geleerd.
Ik leer je de taal van je lichaam begrijpen. Die taal is echt en authentiek. Veel mensen blijken dit heel prettig te vinden. Stapje voor stapje leer je jezelf beter begrijpen. En zo helen we jouw kwetsbare plek en groei je naar een gezond mens.